22 июня 2017

Если вдруг…

…решили приобрести литературу о фотографии в другой стране. Без преступных намерений. Только потому, что в родном отечестве подобная литература не издается, к сожалению. Помните – ввозить можно не более десяти экземпляров.


Про вилучення з обігу видавничої продукції,
яка ввезена з території держави-агресора

У зв’язку з численними зверненнями суб’єктів господарювання Держкомтелерадіо надає роз’яснення щодо порядку вилучення з обігу видавничої продукції.
14 травня 2017 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 № 235 «Про затвердження Порядку вилучення з обігу видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово-окупованої території України та розповсюджується на території України без відповідного дозволу».
Дія цього Порядку поширюється на суб’єктів господарювання, які здійснюють ввезення та розповсюдження видавничої продукції, крім видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше ніж 10 примірників.
Відтак, видавнича продукція, що розповсюджується на території України без дозволу, наданого відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України», підлягає обов’язковому вилученню з обігу з метою недопущення можливості її реалізації.
Вилучення здійснюється уповноваженими посадовими особи Держкомтелерадіо за місцем фактичного провадження суб’єктом господарювання своєї діяльності, розташування його господарських або інших об’єктів.
Під час вилучення з обігу видавничої продукції складається протокол про накладення адміністративно-господарського штрафу, в якому робиться позначка про вилучення видавничої продукції.
За кожен випадок розповсюдження видавничої продукції без відповідного дозволу, вчиненого вперше, розмір адміністративно-господарського штрафу становить десять мінімальних заробітних плат, за кожен наступний випадок такого розповсюдження - п’ятдесят мінімальних заробітних плат.
Звертаємо увагу, що дія постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 № 235 не поширюється на видавничу продукцію, що має походження або виготовлена та/або ввезена з території держави-агресора, тимчасово окупованої території Українина митну території України до 01 січня 2017  року - дня набуття чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту».
При цьому, факт ввезення видавничої продукції на митну територію України до 01.01.2017 обов’язково має бути підтверджений відповідними документами.


Отправить комментарий