15 марта 2013

ЗАЯВА про видачу судового наказу про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати



Печерський районний суд м. Києва
01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 42-А 


Заявник: Ш. В. Я.
який проживає за адресою:
Черкаська область, Черкаський р-н,
ХХХХХХХХ
тел.

Боржник: Товариство з обмеженою
відповідальністю
„Полісервіс-Агрозапчастина»
юридична адреса:
м. Київ, вул. Кіквідзе, 11
поштовий індекс 01103
поштова адреса:
м. Київ, вул. Новопироговська, 62А
поштовий індекс 03045
код ЄРПОУ 34808007
р/р 26006001300357 в ВАТ «БТА Банк»
МФО 321723
тел. 259-55-57

ЗАЯВА
про видачу судового наказу про стягнення нарахованої,
але не виплаченої заробітної плати


З 01 червня 2008 року я працюю у ТОВ „Полісервіс-Агрозапчастина» економістом. Враховуючи відмову надати мені копію наказу про прийом на роботу, підтверджую зазначене посадовою інструкцією економіста (з печаткою і підписом директора ТОВ „Полісервіс-Агрозапчастина» та моїм підписом). Починаючи з липня 2009 року мені не виплачують заробітну плату. Таким чином, станом на 01 листопада 2010 року ТОВ „Полісервіс-Агрозапчастина» заборгувало мені заробітну плату за 16 місяців у сумі 34 000,03 гривень (тридцять чотири тисячі грн. 03 коп.), які нараховані, але до сьогоднішнього дня не виплачені (сума підтверджується двома довідками через виплату за двома відомостями).
Вважаю такі дії ТОВ „Полісервіс-Агрозапчастина» незаконними.
Відповідно до частини 1 статті 115 Кодексу законів про працю України заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором, але не рідше двох разів на місяць, через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів.
Крім того, згідно ст. 24 Закону України «Про оплату праці», заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні в строки, встановлені у колективному договорі, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів.
Повна версія заяви знаходиться у адвоката.
Результатом розгляду наведеної заяви став судовий наказ:

Печерський районний суд м. Києва
СУДОВИЙ НАКАЗ
23 лютого 2011 року Справа № 2-н-229/11
Суддя Печерського районного суду м. Києва, Матійчук Г. О. , розглянувши заяву ОСОБА_2 про видачу судового наказу про стягнення нарахованої але не виплаченої заробітної плати з Товариства з обмеженою відповідальністю «Полісервіс-Агрозапчастина» в розмірі 34000,03 гривень.
Відповідно до ст. 526 ЦК України зобовязання повинні виконуватися належним чином і в установлений строк відповідно до вказівок закону, акту планування, договору, а при відсутності таких вказівок відповідно до вимог, що звичайно ставляться. Згідно зі ст. 525 ЦК України одностороння відмова від зобовязання або одностороння зміна його умов не допускаються.
Керуючись ст. ст. 96, 102, 103 ЦПК України ,
Н А К А З У Ю :
Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Полісервіс-Агрозапчастина», код ЄРПОУ 34808007, р/р 26006001300357 в ВАТ «БТА Банк», МФО 321723, юридична адреса: 01103, м. Київ, вул. Кіквідзе, буд.11, поштова адреса: 03045, м. Київ, вул. Новопироговська, буд. 62 А на користь ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, проживаючого за адресою: 19616, АДРЕСА_1 суму боргу нарахованої але не виплаченої заробітної плати в розмірі 34000 (тридцять чотири тисячі) грн. 03 коп.
Судовий наказ після набрання ним законної сили видати стягувачу.
Строк предявлення до виконання «_____» роки, до _________________ року.
СуддяГ.О.Матійчук

Місце печатки суду
Згідно зі ст. 105 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) боржник має право протягом десяти днів з дня отримання копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування.
Відповідно до ст. 106 ЦПК України в разі ненадходження від боржника заяви про скасування судового наказу протягом трьох днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили і суд видає його стягувачеві для предявлення до виконання.
Заява про скасування судового наказу розглядається судом протягом десяти днів з дня постановлення ухвали про прийняття такої заяви до розгляду у відкритому судовому засіданні. Неявка осіб, належним чином повідомлених про час і місце розгляду заяви про скасування судового наказу, не перешкоджає розгляду такої заяви (ст. 105-1 ЦПК України).

Зворотній бік
Судовий наказ видано стягувачу «____»___________________20___року.
Судовий наказ набрав чинності «_____»___________________20___року.
Суддя___________________Г.О.Матійчук

Місце печатки суду

Відмітки про виконання судового наказу
Інші відмітки__________________________________________
________________________________________________
__________________________________________________
_________________________________________________
________________________________________________
_________________________________________________

Адвокати об’єднання надають правові консультації та здійснюють захист в кримінальних справах. Детальніше http://legal-protection-ua.blogspot.com/p/blog-page_01.html
  1. Почему предприятие само хочет, чтоб все работники подали на него в суд с этим заявлением?

    ОтветитьУдалить
  2. Доброго времени суток!
    К сожалению, в нашем объединении отсутствуют адвокаты, обладающие даром ясновидения. Возможно имеет место быть оптимизация налогообложения. А может быть получение отсрочки с выплатой и избежание санкций за невыплату заработной платы, если предполагается плановая проверка контролирующего органа. Возможна и ситуация, аналогичная с перерасчетом пенсий и выплатой пособий и надбавок – те, кто обратится в суд, получат причитающееся, а те кто не обратится – не получат. Имеем экономию за счет необратившихся. Может быть, судебные приказы лягут мертвым грузом в исполнительной службе (у предприятия действительно нет имущества для обращения взыскания или «по договоренности» с исполнителем) – задолженность по зарплате имеется, но ответственности за невыплату предприятие не несет, ведь исполнять судебный приказ должна исполнительная служба. Или предприятие имеет намерение упростить процедуру ликвидации – с неурегулированной задолженностью по зарплате осуществить ее сложнее.

    ОтветитьУдалить