17 августа 2011

Опять о шумных соседях


Как следует из письма Минрегионжилстроя от 14.02.2011 № 22-14/1216/0/6-11 нормативным документом, определяющим допустимый уровень шума в строительстве (в частности - при проведении ремонтных работ в жилых помещениях, квартирах, офисах, расположенных в жилом доме) является СНиП П-12-77 «Нормы проектирования. Защита от шума». Также в этом письме указано на то, что на основании ст. 42 Закона «Об обеспечении санитарного и эпидемического благополучия населения» сотрудники государственной санитарно-эпидемиологической службы для прекращения правонарушений санитарного законодательства могут привлекать работников органов внутренних дел. 
 
Кстати, шум соседского перфоратора часто является следствием снесения стен и других действий по перепланировке. С 05.02.2011 г. вступил в силу закон, которым предусмотрена уголовная ответственность за умышленное уничтожение или повреждение объектов ЖКХ (ст. 207-1 Уголовного кодекса Украины). Под объектами ЖКХ в этой статье следует понимать жилищный фонд, объекты благоустройства, теплоснабжения, водоснабжения и водоотведения, а также их сети или составляющие (крышки люков, решетки на них и т.п.). Можно проинформировать соседей об уголовной ответственности, можно просто выкрутить пробки на их счетчике, а можно сразу обратиться в соответствующие органы с соответствующим заявлением.

Фроня Надежда, адвокат, партнер АО «Лига правовой защиты»


МІНІСТЕРСТВО РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ, БУДІВНИЦТВА ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
ЛИСТ
від 14.02.2011 р. N 22-14/1216/0/6-11
На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 17.01.2011 р. N 1115/1/1-11 Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України разом з Міністерством охорони здоров'я України <...> щодо норм допустимого шуму в приміщеннях житлових та громадських будівель і на території житлової забудови <...> повідомляє.
1. Щодо надання переліку нормативних актів, якими визначається допустимий рівень шуму від зовнішніх та внутрішніх джерел (зокрема - під час проведення ремонтних робіт в житлових приміщеннях, квартирах, офісах, які розташовані у житловому будинку).
Нормативним документом, що визначає допустимий рівень шуму в будівництві, є СНиП П-12-77 "Нормы проектирования. Защита от шума".
<...>
5. Щодо можливості залучення працівників органів внутрішніх справ посадовими особами органів, установ і закладів державної санітарно-епідеміологічної служби на виконання заходів для припинення порушень санітарного законодавства.
Відповідно до ст. 42 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" на вимогу посадових осіб органів, установ і закладів державної санітарно-епідеміологічної служби виконання заходів для припинення правопорушень санітарного законодавства, у необхідних випадках здійснюється із залученням працівників органів внутрішніх справ. Відповідно до п. 26 ст. 10 Закону України "Про міліцію" до основних обов'язків міліції належить контроль за додержанням вимог закону та виконанням рішень сільських, селищних, міських рад з питань охорони громадського порядку та додержання тиші в громадських місцях, що пов'язано насамперед з цілодобовим режимом роботи цих органів.
 
Заступник Міністра 
Д. Ісаєнко 

Отправить комментарий