26 сентября 2011

АПЕЛЯЦІЙНА СКАРГА на постанову про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту

До апеляційного суду м.Києва
м. Київ 03111 вул.Соломянська, 2а

через Оболонський районний суд.м.Києва
м. Київ,04212 вул. Тимошенко, 2-е

адвоката ____________
який діє на підставі договору № __
від ХХ.ХХ.ХХХХр.

в інтересах Ш.О.А

.
АПЕЛЯЦІЙНА СКАРГА
на постанову Оболонського районного суду м. Києва від ХХ.ХХ.2011 р. по справі № ХХХХ/2011


Постановою Оболонського районного суду м. Києва від ХХ.ХХ.ХХХХ р. по справі № ХХХХ/2011 задоволено подання слідчого СВ Оболонського РУ ГУ МВС України в м.Києві ХХХХХ про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту Ш.О.А., ХХ.ХХ.19ХХ р.н., який обвинувачується у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.
Вважаю постанову Оболонського районного суду м. Києва від ХХ.ХХ.ХХХХ р. по справі № ХХХХ/2011 необґрунтованою, безпідставною та такою, що підлягає скасуванню.
1. Обгрунтування права на звернення.
Згідно з вимогами ст. 347 КПК України, апеляція також може бути подана:
1) на ухвали (постанови), ухвалені місцевим судом, про закриття справи або направлення справи на додаткове розслідування;
2) на окремі ухвали (постанови), ухвалені місцевим судом;
3) на інші постанови місцевих судів у випадках, передбачених цим Кодексом.
Згідно з вимогами ст. 348 КПК України, подати апеляцію має право захисник, тому дану апеляційну скаргу подає адвокат, якого було допущено до участі у справі і який приймав участь у розгляді справи в суді першої інстанції.
Тримання особи під вартою може бути застосовано лише як тимчасовий запобіжний захід у разі загальної необхідності запобігти злочинові чи перепинити його (ч. 3 ст. 29).
В поданні слідчий СВ Оболонського РУ ГУ МВС України в м. Києві ХХХХХ про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту вказувала, що Ш.О.А. може ухилятися від слідства, може перешкоджати повному, всебічному та об'єктивному розслідуванню, продовжити злочинну діяльність. Суд погодився з цими недоведеними доводами та виніс вищезазначену постанову.
Однак суд не взяв до уваги, що Ш.О.А. позитивно характеризується за місцем проживання, за місцем роботи, де керівництвом ТОВ «ХХХ» було надано подання про взяття Ш.О.А. на поруки, в матеріалах справи є характеристика з реєстрового козацтва (членом якого є Ш.О.А.), де він характеризується с позитивної сторони.
Ш.О.А. не судимий, має постійне місце проживання за місцем реєстрації, на обліку в наркологічному диспансері не перебуває, вину у скоєнні злочину він визнає повністю, що свідчить про те, що він не буде чинити перешкоджати встановленню істини по справі. Ш.О.А. в судовому засіданні підкреслив, що відчуваючи дійове каяття в скоєнні злочину він буде виконувати всі процесуальні дії які необхідні при розслідуванні справи. Його каяття та співпраця зі слідством свідчить, що Ш.О.А. не буде продовжувати злочинну діяльність. Суд дійшов неправильного висновку стосовного того, що Ш.О.А. буде перешкоджати розслідування справи та проводити подальшу злочинну діяльність.
В матеріалах справи є довідка з лікарні, про його знаходження в лікарні з приводу загострення виразки. При скоєнні злочину Ш.О.А. отримав лише 100грн., своїми діями він не наніс суттєвої матеріальної шкоди суспільству чи потерпілим.

Відповідно до статті 155 КПК України (Взяття під варту), взяття під варту як запобіжний захід застосовується в справах про злочини, за які законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк понад три роки. Але тенденція застосування такої суворої міри запобіжного заходу приводить до більш ретельного застосування, більш застосовуються інші міри запобіжного заходу. В даному випадку, я вважаю її надмірною, неоправданою, та несправедливою.

Керуючись Постановою № 4 від 25.04.2003р."Про  практику  застосування  судами запобіжного  заходу  у  вигляді  взяття  під  варту та продовження строків тримання під  вартою  на  стадіях  дізнання  і  досудового слідства» ст.ст. 165, 365, 366 КПК України,

ПРОШУ:

Постанову Оболонського районного суду м. Києва від ХХ.ХХ.ХХХХ р. по справі № ХХХХ/2011 про обрання Ш.О.А. ХХ.ХХ.19ХХ р.н. запобіжного заходу у вигляді взяття під варту-скасувати.

Додаток:

Копія апеляції

 

«____»______________________2011р.                  _______________________

                                                                                     Адвокат

 

Отправить комментарий