01 октября 2011

УСЛОВИЯ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ МАТЕРИАЛОВ БЛОГА


УМОВИ ВИКОРИСТАННЯ МАТЕРІАЛІВ БЛОГУ «Блог адвоката» (http://legal-protection-ua.blogspot.com)

1. Будь-яке використання матеріалів блогу «Блог адвоката» (http://legal-protection-ua.blogspot.com) (далі - Блог) допускається на умовах, зазначених нижче. На зазначених умовах можливий передрук не більше двох матеріалів в день на одному інтернет-ресурсі.

2. Для передруку більшої кількості матеріалів необхідно отримати дозвіл власника контенту Блогу, (надалі Власник). При цьому Власник залишає за собою право заборонити окремим інтернет-ресурсам (в явній письмовій формі) використання матеріалів блогу без пояснення причин.

3. Використання матеріалів Блогу на ресурсах, які стягують плату за доступ до свого змісту, чи будь-яке інше комерційне використання матеріалів блогу здійснюється на платній основі на умовах передплати і укладення письмового договору з Власником контенту Блогу. Під використанням розуміється будь-яке відтворення, публікування, розповсюдження, переклад, передача в ефір, повідомлення по кабелю, переробка та інші способи, передбачені чинним законодавством України.

4. Можливість використання матеріалів Блогу на корпоративних або рекламних сайтах, у друкованих ЗМІ, на радіо і ТБ, в e-mail, RSS або SMS-розсилках, сайтах / ресурсах з обмеженим доступом, у вигляді окремих зкачуваних файлів (. Rar,. Pdf та т . п.), в різних базах даних, на CD-носіях і т. д. розглядається індивідуально, а також вимагає укладення письмового договору про використання матеріалів Блогу. Цей пункт варто розглядати як офіційну заборону в розумінні п. 3 ч. 1 ст. 21 Закону «Про авторське право і суміжні права» на використання матеріалів Блогу на вищеназваних носіях без узгодження з Власником.

5. За отриманням дозволу на використання матеріалів Блогу можна звернутися за телефоном (096) 445-47-90.

6. Будь-яке використання матеріалів Блогу (як платне, так і безкоштовне; як з укладанням письмового договору, так і без такого) в обов'язковому порядку вимагає виконання наступних умов:
6.1. Вказівки імені (ніку-псевдоніма, якщо є лише нік) автора і назви матеріалу, якщо вони наведені в оригіналі матеріалу.
6.2. Вказівки джерела запозичення («Блог адвоката», а не вторинне джерело, яке передрукувало матеріали Блогу) і розміщення прямого (без редиректів) текстового гіперпосилання на безпосередню адресу оригіналу матеріалу на блозі (а не на основну сторінку Блогу http://legal-protection-ua.blogspot.com). Розмір шрифту гіперпосилання не повинен бути менше шрифту тексту, в якому використовуються матеріали Блогу. При використанні матеріалів блогу в радіоефірах та інших аудіотрансляціях необхідно озвучувати посилання на Блог http://legal-protection-ua.blogspot.com, як на джерело інформації. Лінк не може бути по гучності тихіше, ніж основний аудіоматеріал користувача. Гіперпосилання повинне розміщуватися безпосередньо до або після матеріалу Блогу або в самому матеріалі Блогу.
6.3. Дотримання точності відтворення. Допускаються скорочення, що позначаються знаком [...], а також перекомпонування, які не спотворюють змісту оригінального тексту. Будь-які інші виправлення, перекручення змісту матеріалів (у тому числі шляхом виривання окремих його частин з контексту при цитуванні, компонування не пов'язаних один з одним частин тексту) не допустимі.

7. Забороняється автоматизоване вилучення інформації Блогу будь-якими способами без офіційного дозволу.

8. Власник контенту Блогу має право у будь-який час змінити ці Умови. Зміни набирають чинності з моменту опублікування відповідного новинного повідомлення про це у Блозі.

9. Порушення цих умов передруку може розцінюватися як порушення захищеного законом права інтелектуальної власності та прав на інформацію.

10. Чинне законодавство України за порушення прав інтелектуальної власності передбачає наступні види відповідальності:
- цивільно-правову (стаття 431 Цивільного кодексу України, стаття 52 Закону України «Про авторське право і суміжні права»);
- адміністративну (стаття 512 Кодексу України про адміністративні правопорушення);
- кримінальну (стаття 176 Кримінального кодексу України).

11. З питань використання матеріалів електронних видань, інформаційних агентств, інтернет-сайтів, ЗМІ, фотобанків та інших третіх осіб, матеріали яких публікуються у Блозі з посиланням на правовласників, необхідно звертатися до останніх.