28 октября 2013

ЗАЯВА-ЗВЕРНЕННЯ до ДПІ про проведення перевірки у зв’язку із невиплатою заробітної плати


Державна податкова інспекція у
Солом’янському районі м. Києва 
03151, м. Київ-151, вул. Смілянська, 6

Від громадянки України (заявник):
ХХХ
яка зареєстрована за адресою:
_________________________
тел.


Відносно: ПП “М”
Юридична адреса:
ЄДРПОУ
Р/р
тел.
тел./факс
Директор


ЗАЯВА-ЗВЕРНЕННЯ

02 червня 2009 року мене прийняли на роботу на посаду інженера – електрика 2-ї категорії у Приватне підприємство “Імперія М”. 26 липня 2010 року я звільнилась з роботи за власним бажанням, ст. 38 КЗпП України. На день звільнення з роботи Приватне підприємство “Імперія М” нарахувало мені заробітну плату за період з 1 серпня 2009 року по 31 липня 2010 року в сумі 15 140 грн. 03 коп., але виплатити її внаслідок відсутності грошових коштів відмовилося.
Згідно з ч.5 ст. 97 КЗпП України та ч.3 ст. 15 Закону України «Про оплату праці», оплата праці працівників здійснюється в першочерговому порядку. Всі інші платежі здійснюються власником або уповноваженим ним органом після виконання зобов'язань щодо оплати праці. Відповідно, будь-які інші платежі підприємства за наявності заборгованості по зарплаті будуть порушенням і підставою для притягнення керівника до кримінальної відповідальності.
Керівником Приватного підприємства “Імперія М” грубо порушено статтю 43 Конституції України, яка гарантує кожному громадянинові нашої країни заробітну плату, не нижчу від визначеної законом та своєчасне одержання винагороди за працю та інше чинне законодавство.
Стаття 175 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за безпідставну невиплату заробітної плати більш як за один місяць. Стаття 212 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за ухилення від сплати податків.
В порушення вимог чинного законодавства керівник Приватного підприємства “Імперія М” незаконно відмовився виплатити мені заробітну плату. Керівник Приватного підприємства “Імперія М” в порушення вище перелічених вимог та вимог ст. 43 Конституції України, ст. 97 Кодексу законів про працю України, Закону України «Про оплату праці» умисно та безпідставно не виплачував мені заробітну плату, хоча об'єктивно її виплата в повному обсязі була можливою, а керівник не мав ніяких об'єктивних підстав до її невиплати. Адже кошти від контрагентів Приватного підприємства “Імперія М” за виконані роботи/надані послуги замість оприбуткування у встановленому порядку і направлення на виплату заробітної плати, не оприбутковувались та на розрахунковий рахунок підприємства не направлялись, а зникали у невідомому для працівників підприємства напрямку. Крім того, частина заробітної плати виплачувалась «в конверті», через що я позбавлена можливості стягнути її у судовому порядку, а в діях керівництва можлива наявність ознак ухиляння від сплати податків.
У разі необхідності та на підтвердження викладеного додатково можу надати копії будь-яких недостатніх або необхідних документів у разі їх наявності. При наявності можливості дуже прошу відреагувати якнайшвидше, у відповідності до вимог чинного законодавства України та прийняти рішення й вчинити дії та заходи, якими задовольнити або відмовити в задоволенні законних вимог щодо викладеного вище.
На підставі Конституції України, Кримінального кодексу України, Кримінально-процесуального кодексу України, Закону України “Про звернення громадян”,
ПРОШУ:
1. Провести перевірку викладеного.
2.За наявністю підстав вжити заходи щодо притягнення до відповідальності керівника Приватного підприємства “Імперія М”.

Про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, передбачену ст. 383 Кримінального кодексу України попереджена.

06 червня 20__ р.                          _____________ ХХХ



Материалы, предоставленные в блоге, носят ознакомительный характер. Рекомендуем обратиться к специалистам.
Адвокат в Киеве:
(044) 383-50-62   (096) 445-47-90
e-mail: super.legal-protection@yandex.ru

Добавьте +1470 к вашей карме.
Нажмите на кнопочки соцсетей — поделитесь информацией.
Пространство любит помогать тем, кто помогает другим. Помните об этом:)

Отправить комментарий