10 июня 2014

Онлайн-юрист проконсультує безкоштовно

Нещодавно Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги та Проект USAID «Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні «Правова країна» презентували у Києві новий інтернет-ресурс Pravoonline.org.ua, на якому в режимі онлайн-звернень люди можуть безкоштовно проконсультуватися з кваліфікованими експертами-юристами. Pravoonline — це спеціалізований портал, створений для поширення правових знань, розвитку правових практик, сприяння діяльності державних і недержавних організацій, які надають правову допомогу представникам бідних і вразливих верств населення. Також на сайті можна знайти інформацію про організації, які безоплатно надають як первинну правову допомогу (правові консультації та інформація), так і вторинну (представництво інтересів у суді та захист від обвинувачення).


Ще одне завдання цього ресурсу — підвищення правової освіти та правової обізнаності населення. На сайті розміщено велику кількість матеріалів з різних галузей права, яка може стати своєрідною «шпаргалкою» для тих, хто шукає відповіді на певні запитання. Статті розкривають певні правові процедури, окреслюють проблеми та можливі шляхи їх розв’язання. На цьому ресурсі можна знайти й чимало типових документів, наприклад зразки позовних заяв тощо.
Крім того, на порталі розміщено інформацію про захист прав громадян. Висвітлено такі важливі теми, як соціальне забезпечення, захист права власності, сімейне право, спадкове право тощо.

При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua
  1. За ст186 ч1 було винесено вирок два роки умовно.На протязі місяця прийшов лист ,що прокурор Київської обл.подав апеляційну скаргу,до суду .Якого вироку можна чекати?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. На жаль, адвокати не мають надприродних здібностей до яснобачення. Можемо припустити, що прокурор бажає скасувати вирок через м'якість призначеного покарання. Якщо Вам необхідна правова допомога – можете звернутись за зазначеними на сторінці телефонами або до центру безоплатної правової допомоги http://www.legalaid.gov.ua/ua/operatyvna-info/otrymaty-dopomohu-siohodni

      Удалить
  2. Доброго дня. Цього року я закінчила медичний університет за держзамовленням, на інтернатуру іти не планую, і в подальшому бути лікарем. В мене є такі питання : чи повинна я повертати кошти державі? Чи повинна я повідомляти про це департамент за місцем направлення на роботу?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. закон або законодавчий акт не має зворотної дії та, за умови підписання студентом угоди з керівництвом вищого навчального закладу й роботодавцем (організацією, підприємством, установою), студент повинен відпрацювати за направленням. В іншому випадку він нестиме відповідальність відповідно до умов угоди.
      Крім того, дія постанови Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2015 № 216 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 1996 р. № 992", якою скасовано норму щодо обов'язковості відпрацювання випускниками вищих навчальних закладів та відшкодування ними вартості навчання, розповсюджується на всіх, крім осіб, що навчаються за спеціальностями медичного профілю.
      Повернення коштів можливе якщо всі сторони угоди згодні з цим. Повідомлення відбувається відповідно до умов угоди

      Удалить
  3. Доброго дня.Допоможіть з таким питанням:мене побив чоловік(не важкі тілесні пошкодження),я викликала міліцію,написала на нього заяву.Коли дійшло діло до суду,виявилося, що потрібно наймати адвоката і платити за позовну заяву, коштів на це в мене немає,заробітна плата на місяць складає 2800 грн., на все це мені потрібно буде віддати більше як 1500 грн.,безкоштовного адвоката мені не нададуть.Я важко працюю і всі заощадження віддаю дідям.Суддя рекомендує забрати заяву і не витрачати коштів.З чоловіком ми спільно не проживаємо, він пішов до коханки.Офіційно чоловік ніде не працює.Порадьте, чи варто витрачати кошти на суд і адвоката,чи можливо з нього буте потім утримати відшкодування і як саме?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дуже шкода, співчуваємо((((( чи варто витрачати кошти – особисте питання. Відшкодувати судові витрати, враховуючи витрати на правову допомогу, можливо. Якщо інша сторона має офіційні доходи та/або майно. Якщо звернути стягнення не має на що – виконавчий лист буде повернуто без виконання

      Удалить
  4. Доброго дня! В мене дитині 7 місяців, я мати одиночка, і малозабезпечена, перших пів року я отрумувала 3400 грн в місяць дитячих грошей, потім переоформила документи так як це потрібно робити кожні пів року, в мене нічого не змінилося, я сидю дома з дитиною, допомоги в мене від батька дитини немає! І мені пришло рішення УПРСЗН що малозабезпеченість меня знята, і як мати одиночка я буду получати 47 грн!!! Скажіть будьласка чи мають вони право зняти з мене всі допомоги?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Для відповіді необхідно більше інформації. Зокрема, підстави, викладені і зазначеному рішенні.
      Можливо, у Вас є авто або земельна ділянка як у такому випадку http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/59807031
      Або інші доходи. Щоб не гадати на кавовій гущі
      Більше інформації тут:
      http://www.i-law.kiev.ua/%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BC-%D1%81%D1%96%D0%BC%D1%8F%D0%BC/comment-page-157/
      якщо не згодні із рішенням – оскаржуйте його в суді

      Удалить
  5. Доброго дня! Підскажіть, будь ласка, як нам діяти. Особі було завдано каліцтво. Винна особа встановлена. Вирок суду: 7 років позбавлення волі, за цивільним позовом задоволено певну суму коштів матеріальних та моральних збитків. Вирок вступив в законну силу 29.05.2012 р., заява до ВДВС подана 04.02.2013 р. Постанова про ВП надійшла кілька днів тому. Винна особа звільнилась з місця відбування покарання достроково.
    1) Чому виконавча лише через 3 роки винеслуа дану постанову? На що це впливає?
    2) Чи маємо ми право подати позов до суду про стягнення інфляційних витрат? Якщо так, то з якої дати необхідно починати розрахунок?
    Завчасно дякую!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. державний виконавець зобов’язаний у 3-денний строк з дня надходження до нього виконавчого документа винести постанову про відкриття виконавчого провадження. Копії постанови не пізніше наступного дня надсилаються сторонам виконавчого провадження.
      Чому виконавча лише через 3 роки винесла дану постанову – не можемо відповісти. Зазначимо, що Ви не скористались своїм правом оскаржити бездіяльність виконавця і строк такого оскарження минув.
      Стаття 127 КПК України надає підозрюваному або обвинуваченому можливість на будь-якій стадії кримінального провадження відшкодувати шкоду, завдану потерпілому. Стаття 1166 ЦК України встановлює, що майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується у повному обсязі особою, яка її завдала. Такий обов’язок виникає у винного з моменту заподіяння шкоди.
      Таким чином, потерпілий та/або цивільний позивач має право нараховувати економічні санкції на суму майнової або моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, з моменту вчинення протиправного діяння.

      Удалить
  6. Добрий день!Помогите мне в моем деле. Я купила полуприцеп тент на переоборудивание. В МРЕО написали заяву на переоб., была експертиза, дали согласие(акт). С этими документами я поехала в Киев для переобор, в институте взяли разрешение. После переобор, мне дали (фирма) высновок и Киевский институн дал сертификат, с етими документами мы поехали в Чернигов ставить на учет. Експерт вышел посмотрел и пошол в кабинет, вынес нам висновок експертизи, что отсутствует дублирующая табличка и есть корозия, забрал техпаспорт и вызвол полицию, полуприцеп не забрали . Уже с 02.08 2016г хожу в нашу милицию, следователя никогда нету, трубки неберет, что с моим делом незнаю. Никто не вызивает. Помогите пожалуйста, что мне делать и куда обратится. Время действия документов на поставку на учет 1 год.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Добрый день! Обратиться можно к вышестоящему начальству, после – обжаловать бездеятельность в судебном порядке.

      Удалить
  7. Добрый день.После проведения обыска и изъятия наркотических средств,следователь сказал,что по отношению ко мне будет выдвинуто обвинение по ст.309 ч.1
    Также было озвучено,что прокурор не будет требовать максимального наказания по данной ст. и будет накладен штраф или условный срок согласно предусмотреного наказания по ст.
    Хоть я и не был задержан,но все же стоит ли опасаться того,что обвинительная ст.изменится перед судом и стоит ли обращаться к адвокату на стадии досудебного разбирательства по делу,так как допросы в любом случае будут?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Здравствуйте! Обещать – не значит… обратиться к адвокату настоятельно рекомендуем

      Удалить
  8. Здравствуйте. В каких пределах будет ценовая политика в предоставлении помощи составления документов в обжаловании отказа в возбуждении уголовного дела и по ст.234 УК, ст.304 УК.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Здравствуйте! Ценовая политика зависит от многих обстоятельств дела и требуемых объемов правовой помощи. Более детально – по телефону (067) 759-48-64, адвокат Свинцицкий Игорь Анатольевич
      Ссылайтесь, пожалуйста, на обнаружение контактов в нашем блоге.

      Удалить
  9. Добрий день. Моя сім*я отримує субсидію,але останнім часом зменшилась її сума. Звернулись в ДФС, там дали витяг з держреєстру, в якому зазначений дохід 01.2015р 36 000грн, від фірми,яку я вперше чую! Виявляється ця фірма займалась продажем та обміном авто(зараз вже не працює)років 7 тому, я продав стареньке авто, по генеральній довіренності, і в 2015р він її перепродав, зняв авто з обліку і поставили на іншу особу,мене про це не повідомили, а в податковій рахується , що дохід отримав я! Чи можна щось зробити щоб держава визнала , що ніякого доходу не було!? Дяку.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Сколько было сказано и написано – передача авто по генеральной доверенности не является продажей и несет определенные риски((( юридически генеральная доверенность не является договором купли-продажи, уполномоченное лицо наделяется правом совершать сделки от Вашего имени, авто остается в Вашей собственности со всеми вытекающими. Фактически, судя по «я продав стареньке авто», определенная сумма денежных средств таки Вами была получена. Без оплаты налогов. Понимаем, собственно для этого и передают авто по доверенности избегая заключения сделки купли-продажи и связанной с ней оплатой налогов. Таким образом, уполномоченное лицо на основании доверенности законно продало авто, являющееся Вашей собственностью, и, соответственно, платить налог Вам. Да, по доверенности уполномоченное лицо должно было передать Вам полученные от сделки деньги. Но только Вы уже их получили «продав стареньке авто». Или нет? Доверенность можно признать мнимой. Но в таком случае стороны должны вернуть полученное: Вам авто, поверенный попросит деньги вернуть. И вытекающая ответственность за уклонение от уплаты налогов.

      Удалить
  10. Доброго дня. Допоможіть з таким питанням: як правильно написати заяву про прийняття на роботу вчителем двох дисциплін. Чи правильний такий текст:”прошу прийняти мене на посаду вчителя хімії з... Прошу дозволити мені проводити уроки біології.” Чи потрібно в заяві вказувати до якого терміну працювати?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. За загальним правилом, все залежить від штатного розкладу - якщо за штатним розкладом передбачено одну посаду вчителя хімії і біології – одна заява про прийняття на роботу із зазначенням посади як її зазначено у штатному розкладі. Якщо посади дві – дві заяви про прийняття, на другу – за сумісництвом/ суміщенням (як це зазначено у штатному розкладі установи)

      Удалить