29 августа 2014

Моя попытка номер…

Решение суда не устраивает, а доводов для апелляционной жалобы маловато? Не беда. Подаем апелляционную жалобу и уже в процессе ходатайство об оставлении иска без рассмотрения. Легким движением имеем возможность повторного обращения в суд с теми же требованиями к тому же ответчику. Но с более сильной правовой позицией, так как имеем возможность предоставить больше доводов, а позиции ответчика и суда уже известны.


АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД  МІСТА КИЄВА
03680, м. Київ, вул. Солом'янська, 2-а
факс: 284-15-77, е-mail: inbox@kia.court.gov.ua

Справа   № 22-ц/796/4010/2013
Головуючий у І-й інстанції - Заєць Т.О.
Доповідач - Качан В.Я.

УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 березня 2013 року колегія суддів судової палати в цивільних справах Апеляційного суду м. Києва в складі:   
     Головуючого :  Качана В.Я.
     Суддів: Барановської Л.В., Побірченко Т.І.
     при секретарі: Мікітчак А.Л.
розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві заяву позивача ОСОБА_1 про скасування рішення Святошинського районного суду м. Києва від 17 січня 2013 року та залишення позовної заяви без розгляду у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, за участі третьої особи: Головного управління юстиції у м. Києві про визнання членом сім'ї квартиронаймача та визнання права власності на квартиру за набувальною давністю, -
                                                                   встановила:
У вересні 2012 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2, за участі третьої особи: Головного управління юстиції у м. Києві про визнання членом сім'ї квартиронаймача та визнання права власності на квартиру за набувальною давністю.
Рішенням Святошинського районного суду м. Києва від 17 січня 2013 року в задоволенні позовних вимог відмовлено.
В апеляційній скарзі позивач ОСОБА_1 просить суд скасувати рішення Святошинського районного суду м. Києва від 17 січня 2013 року та ухвалити нове рішення про задоволення позовних вимог.
В заяві про скасування рішення і залишення позовної заяви без розгляду позивач ОСОБА_1 просить суд скасувати рішення Святошинського районного суду м. Києва від 17 січня 2013 року та залишити позовну заяву без розгляду.
Заслухавши доповідь головуючого, пояснення осіб, які з'явились в судове засідання, колегія суддів приходить до висновку, що заява про скасування рішення і залишення заяви без розгляду підлягає задоволенню з наступних підстав.
Відповідно до ст. 207 ЦПК України суд  постановляє  ухвалу про залишення заяви безрозгляду якщо, зокрема, позивач подав заяву про залишення позову без розгляду.
Згідно ст. 310 ЦПК України рішення суду підлягає скасуванню в апеляційному порядку із закриттям провадження у справі або залишенням заяви без розгляду з
підстав, визначених статтями 205 і 207 цього Кодексу.
Таким чином, колегія суддів дійшла висновку про скасування рішення суду першої інстанції та залишення позовної заяви без розгляду, оскільки позивачем ОСОБА_1 у встановленому законом порядку подано до суду відповідну заяву.
Враховуючи викладене, рішення суду першої інстанції підлягає скасуванню, а позовна заява ОСОБА_1 залишенню без розгляду.
Керуючись ст. ст.  303, 304, 310  ЦПК України, колегія суддів, -         
ухвалила:
Заяву позивача ОСОБА_1 про скасування рішення Святошинського районного суду м. Києва від 17 січня 2013 року та залишення позовної заяви без розгляду задовольнити.
Рішення Святошинського районного суду м. Києва від 17 січня 2013 року у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, за участі третьої особи: Головного управління юстиції у м. Києві про визнання членом сім'ї квартиронаймача та визнання права власності на квартиру за набувальною давністю скасувати.
Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2, за участі третьої особи: Головного управління юстиції у м. Києві про визнання членом сім'ї квартиронаймача та визнання права власності на квартиру за набувальною давністю залишити без розгляду.
Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, але може бути оскаржена в касаційному порядку до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом двадцяти днів з дня набрання нею законної сили шляхом  подання до цього суду касаційної скарги.

            Головуючий:
                        Судді:

Материалы, предоставленные в блоге, носят ознакомительный характер. Рекомендуем обратиться к специалистам.
Адвокат в Киеве:
(044) 383-50-62   (096) 445-47-90

e-mail: super.legal-protection@yandex.ru

Отправить комментарий