21 октября 2014

Миритесь правильно. Второго шанса не будет.

       Согласно части 8 ст. 474 УПК Украины повторное обращение с соглашением в одном уголовном производстве не допускается. Другими словами, существует только один шанс для примирения. Подача мирового соглашения, не соответствующего установленным требованиям, означает лишение возможности примирения.
Обращайтесь к специалистам, не занимайтесь самолечением J
Пример правильного мирового соглашения тут: http://legal-protection-ua.blogspot.com/2014/08/blog-post_14.html




Номер провадження 1-кп/754/602/14   
Справа №   754/15811/14-к 
У Х В А Л А
Іменем України
03.10.2014   року
Деснянський районний суд м.Києва в складі:
головуючого                                       - судді   Броновицької О.В.
секретаря судового засідання           -             Алексаняна Р.М.
розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м.Києві  матеріали кримінального провадження відносно
                    ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1,
                    уродженця м.Димитрова Донецької обл., громадянина  України,
одруженого, не працюючого, 
мешкає: АДРЕСА_1,
раніше не судимого,
у вчиненні  кримінального правопорушення,  передбаченого ст.186 ч.1 КК України,
за участю:  прокурора                              - Козьякової Л.М.
                  потерпілого                              - ОСОБА_2 
       обвинуваченого                              - ОСОБА_1
ВСТАНОВИВ:
Обвинувальний акт з додатками відносно ОСОБА_1  за ст.186 ч.1  КК України та угода про примирення  між підозрюваним  ОСОБА_1 та  потерпілим ОСОБА_2  надійшли до Деснянського районного суду м.Києва  від прокурора 29.09.2014р.
У підготовчому судовому засіданні обвинувачений  ОСОБА_1 та потерпілий ОСОБА_2  просять затвердити угоду  про примирення,  прокурор вважає за можливе  затвердити угоду про примирення. 
Суд, вислухавши думку прокурора, обвинуваченого та потерпілого про затвердження угоди про примирення,  приходить до висновку  про відмову у затвердженні вказаної угоди про примирення, виходячи з наступного.
Укладена угода про примирення між  підозрюваним  ОСОБА_1  та потерпілим  ОСОБА_2 від 25.09.2014р. не відповідає вимогамст.471 КПК України та містить протиріччя  у своєму змісті.
Так,   при зазначенні  згоди сторін  на  призначення  покарання  зазначається про  необхідність  призначення ОСОБА_1 покарання в межах санкції ст.185 ч.1 КК України у виді штрафу  в розмірі 850грн., при цьому  сторони просять визнати  ОСОБА_1 винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.186 ч.1 КК України.  За таких обставин,  покарання, яке просять призначити сторони,  та стаття КК України, за якою просять призначити покарання, не відповідає формулювання обвинувачення та його правовій кваліфікації,  які зазначені в угоді про примирення.     
Крім того, в угоді зазначено  про  те, що сторони дійшли згоди  та погоджуються щодо повного та остаточного врегулювання спору,  однак  врегулювання спору   взагалі не передбачено  КПК України, в тому числі і ст.471 КПК України, яка передбачає зміст угоди про примирення. 
Крім того, в підготовчому судовому засіданні було встановлено  невідповідність  врахованих в угоді  при вмотивуванні покарання  обставин  дійсним  обставинам  щодо  особи обвинуваченого та щодо обставин, що пом'якшують його  покарання.
За таких обставин, укладена угода про примирення між  підозрюваним   ОСОБА_1 та потерпілим  ОСОБА_2 від 25.09.2014р.  не може бути затверджена судом. 
Керуючись ст.ст.314 КПК України, суд
УХВАЛИВ:
Відмовити в затвердженні угоди про примирення між  підозрюваним  ОСОБА_1 та потерпілим ОСОБА_2   від   25.09.2014р.
Кримінальне провадження відносно ОСОБА_1 за ст.186 ч.1 КК України повернути прокурору для продовження досудового розслідування  в порядку, передбаченому ст.ст.468-475 КПК України.
Ухвала оскарженню не підлягає.
                    Головуючий:            

P.S. Только профессиональный адвокат поможет решить сложные проблемы, лежащие в правовом поле, сможет объяснить, какими могут быть последствия Ваших действий (бездействия), расскажет о судебных перспективах, которые могут иметь место в каждом конкретном случае.
Адвокат в Киеве:
(044) 383-50-62,  (096) 445-47-90

Отправить комментарий